3 tips til at finde lys midt i vintermørket

Når dagene bliver kortere og himlen mørk og grå, så bliver mange trætte og uoplagte. Det kan i vinterhalvåret være svært at komme op ad sofaen og tage sig sammen om noget som helst, hvilket desværre nemt bliver til en ond spiral. Men du kan faktisk med disse tre tips gøre livet lidt nemmere.

  1. Spis sundt

Når vi bliver trætte og uoplagte, føler vi ofte større trang til at spise usundt. Men selvom det umiddelbart forsøder vores tilværelse, kan det i længden lede til et endnu lavere energiniveau. Hvis du i stedet sørger for at spise en sund og varieret kost med den rette mængde kulhydrater, fedt og proteiner, vil du opleve, at du får mere energi i hverdagen.

  • Motioner

Det er vigtigt at motionere, også om vinteren. Det er nemt at komme ud og være aktiv om sommeren, men om vinteren sidder mange hjemme og bliver mere og mere sløve. Derfor er det vigtigt at huske at motionere både for at få mere energi og for at udløse endorfiner, som er med til at give os en glædesfølelse.

  • Kom ud

Mange mener, at vi får mere energi, og at hjernen frigiver serotonin og gør os gladere, når vi får sol. Derfor er det vigtigt at komme udenfor, og hvis du ligesom mange andre har svært ved at nå det efter arbejdet, kan du overveje en ferie sydpå i vinterhalvåret. Hvis du ikke har råd til det nu og her, så lån penge kviklån, og få lidt ekstra, så du kan komme afsted og få dit overskud tilbage.

Og husk at være god ved dig selv. Det er ganske normalt at have mindre overskud om vinteren, så du skal selvfølgelig også give dig selv plads til at hygge og slappe af indimellem.